Χρυσαυγίτικη μήνυση σε αριστερή, αντιφασιστική εφημερίδα. Εκδήλωση σήμερα στο Χαλάνδρι.

ΠΕΜΠΤΗ 5/12

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Κέντρο Νεότητας (Δαναίδων κ Αντιγόνης), 7μμ

Ομιλητές: Χρίστος Αργύρης, ειδικευόμενος ΓΝΑ Γεννηματά, Γιώργος Λιερός, »Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου», Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη ΕΡΤ, Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της  Εργατικής Αλληλεγγύης

ασδ

Αναδημοσιεύουμε ΕΔΩ το σχετικό κείμενο της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη»

Κάτω τα χέρια από την Εργατική Αλληλεγγύη: Να αθωωθούν η Κατερίνα Θωίδου, ο Τάσος Αναστασιάδης και ο Πάνος Γκαργκάνας

Με μπαράζ εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στη δίωξη της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η καμπάνια αλληλεγγύης στην εφημερίδα που διώκεται για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις.

Ολα τα σωματεία στο χώρο του Τύπου έχουν καταγγείλει αυτή τη δίωξη ως απαράδεκτη αφού αποτελεί απειλή για την ελευθερία του Τύπου, καθώς η μήνυση γίνεται με βάση τον τυποκτόνο νόμο του 1994 που επιβάλει πρόστιμο τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Η δίωξη στην Εργατική Αλληλεγγύη είναι επίσης μια επίθεση στο δικαίωμα της απόκτησης ιθαγένειας των μεταναστών δεύτερης γενιάς, αφού η εφημερίδα διώκεται γιατί με το άρθρο της με τίτλο “Ιθαγένεια για όλα τα παιδια” υπερασπίστηκε αυτά τα δικαιώματα. Στα πλαίσια της ρατσιστικής εκστρατείας που εξαπολύθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης του Σαμαρά, ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου για την Ιθαγένεια. Με αυτή του την ιδιότητα ισχυρίζεται ότι το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης που συνέδεε την προσφυγή με την ακροδεξιά εκστρατεία ήταν «συκοφαντικό» για τον ίδιο, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2012 διορίστηκε συνεργάτης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Ετσι, στη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγυης εμφανίζεται ένας νομικός σύμβουλος αυτού του κυκλώματος ως «συκοφαντημένος» από τους υπερασπιστές του δικαιώματος των παιδιών στην Ιθαγένεια και των μεταναστών στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, συνδικαλιστες, βουλευτές, ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, απαιτούν: κάτω τα χερια από την Εργατική Αλληλεγγύη, το αντιφασιστικό κίνημα και την αριστερά.

Κίνημα ενάντια στη χρυσαυγίτικη δίωξη

Όσο πλησιάζει η 12η Δεκέμβρη ημέρα που δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, τόσο μεγαλώνει η συμπαράσταση στο πλευρό της. Δεκάδες είναι τα ψηφίσματα από Ομοσπονδίες, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα, που ετοιμάζονται να δώσουν το παρών με τα πανό τους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τη μέρα της δίκης. Χιλιάδες αγωνιστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συντρόφων και των συντροφισσών της Εργατικής Αλληλεγγύης να υπογράψουν στο κείμενο ενάντια στη δίωξη της εφημερίδας, απαιτώντας «κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες, κάτω τα χέρια από την Αριστερά».

«Στις απεργίες, στις εξορμήσεις στις γειτονιές και στους εργατικούς χώρους ο κόσμος υπογράφει στα κείμενα υπογραφών ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης μόλις του λέμε ότι πρόκειται για δίωξη στο αντιφασιστικό κίνημα και γενικότερα στην Αριστερά που παλεύει ενάντια σε τρόικες, κυβέρνηση και Νεοναζί», μας είπε η Στέλλα Μυρισιώτη. «Μάλιστα μόλις ακούνε ότι τη δίωξη την κάνει η Χρυσή Αυγή τότε εκφράζουν την οργή τους για τη δολοφονική συμμορία των φασιστών που τολμούν μετά από τόσα εγκλήματα να κάνουν μήνυση στους αντιφασίστες. Πολλοί είναι αυτοί που μας λένε ότι θα είναι στα δικαστήρια στις 12 Δεκέμβρη. Έχω την εμπειρία και από τον Άγιο Σάββα που μαζέψαμε δεκάδες υπογραφές συμπαράστασης, 30 ευρώ οικονομική ενίσχυση από τους εργαζόμενους και πήραμε ψήφισμα από το Σύλλογο. Επίσης ζητήσαμε από το Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων να βγάλει ψήφισμα που αμέσως κάλεσε συνέλευση, έβγαλε ψήφισμα και θα συμμετέχει και στην τοπική μας εκδήλωση».

«Η καμπάνια ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης έχει πάει πολύ καλά στο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού», μας είπε ο Αντώνης Φώσκολος, εργατοτεχνίτης στην Ακρόπολη. «Η Ομοσπονδία, το Ενιαίο Σωματείο και το σωματείο Εργατοτεχνιτών έχουν εκδόσει ψήφισμα συμπαράστασης, ενώ έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές συμπαράστασης και οικονομική ενίσχυση από τους συναδέλφους. Στην προηγούμενη συνέλευση του σωματείου αποφασίστηκε ομόφωνα η υιοθέτηση του ψηφίσματος και η στήριξη στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου ενάντια στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα».

«50 περίπου συνάδελφοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν υπογράψει στο κείμενο συμπαράστασης ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης στο νοσοκομείο», μας είπε ο Γιώργος Τσιρώνης, γιατρός στο Θριάσιο. «Οι συνάδελφοι έχουν ενισχύσει οικονομικά την εφημερίδα με περίπου 70 ευρώ, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης έχει βγάλει και το σωματείο. Έχουμε κάνει εξορμήσεις συνδυάζοντας το θέμα της αλληλεγγύης στην εφημερίδα που διώκεται για τις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές της απόψεις με την οργάνωση της μάχης στα νοσοκομεία ενάντια στο φασίστα υπουργό που κάνει απολύσεις και κλείνει νοσοκομεία».

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε οργανώσει εξορμήσεις αλληλεγγύης στην Εργατική Αλληλεγγύη στο Ασκληπιείο, στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο Δήμο Αλίμου και στο Δήμο Γλυφάδας καθώς επίσης και ανοιχτές εξορμήσεις σε πλατείες. Ο κόσμος με το που ακούει ότι διώκεται μία αριστερή εφημερίδα για τις αντιφασιστικές της απόψεις στέκεται να συζητήσει μαζί μας, να υπογράψει και να δώσει ό,τι έχει από το υστέρημά του, από 1 ευρώ μέχρι 10. Αυτό που διεκδικούμε τώρα είναι και την παρουσία του στη συγκέντρωση που οργανώνουμε στις 12 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είτε ατομικά είτε ακόμα και με τα πανό των σωματείων που έχουμε πάρει ψηφίσματα συμπαράστασης», μας είπε η Μελίνα Παπαγεωργίου από το Ελληνικό.

«Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης πέρασε την Τρίτη 19/11 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ν. Ιωνίας», μας είπε ο Μάριος Θωμαΐδης. «Το ψήφισμα είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη και εκτός από τη δημοτική παράταξη της ΝΔ που απουσίαζε, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ενάντια στη δίωξη που κάνει ο συνεργάτης της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Ανδριόπουλος στην Εργατική Αλληλεγγύη. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι υπέγραψαν και ονομαστικά το ψήφισμα».

«Στις εξορμήσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στην Πάτρα έχουν συγκεντρωθεί 400 περίπου υπογραφές και 300 ευρώ οικονομική ενίσχυση στην εφημερίδα που διώκεται από τη Χρυσή Αυγή», μας είπε η Ράνια Κούτσικου. «Έχουν γίνει εξορμήσεις στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ, στα νοσοκομεία τους Αγίου Ανδρέα και του Ρίου, στη ΔΟΥ, στο Δήμο, στα ΕΛΤΑ, σε αντιφασιστική εκδήλωση της ΕΛΜΕ. Η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από θετική από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που δείχνει την τεράστια αντιφασιστική διάθεση που υπάρχει σε όλους τους χώρους. Είναι χαρακτηριστική η ανταπόκριση που βρήκαμε στο νοσοκομείο του Ρίο όπου εργαζόμενοι πήραν κείμενα υπογραφών για να μαζέψουν και οι ίδιοι».

«Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στις εξορμήσεις που έχουμε κάνει στο Βόλο», μας είπε ο Δημήτρης Στεφανάκης. «Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150 υπογραφές συμπαράστασης στην Εργατική Αλληλεγγύη από νοσηλευτές και διοικητικούς στο νοσοκομείο Βόλου, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους φοιτητές στις σχολές και από τις ανοιχτές εξορμήσεις στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη γιατί το κάλεσμα για συμπαράσταση στην εφημερίδα μας, κεντρίζει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των εργαζόμενων και της νεολαίας».

«Εξορμήσεις ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης έχουν γίνει στο πανεπιστήμιο, στο νοσοκομείο και στην πόλη», μας είπε η Ζαννέτα Λυσικάτου από την Αλεξανδρούπολη. «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση ιδιαίτερα από τους φοιτητές που υπογράφουν στα κείμενα υπογραφών και ενισχύουν οικονομικά την εφημερίδα που διώκεται, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα σχόλια που κάνουν είναι ότι αυτοί που θα έπρεπε να διωχθούν είναι οι φασίστες και ότι είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται μια εφημερίδα της Αριστεράς. Έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής περίπου 80 υπογραφές από φοιτητές, καθηγητές και γιατρούς, ενώ έχει περάσει και ψήφισμα από την Ιατρική. Συνεχίζουμε με την οργάνωση της εκδήλωσης αυτή την Τετάρτη στο Αναγνωστήριο, για να απλώσουμε ακόμα περισσότερο την καμπάνια».

«Η επιτυχία της καμπάνιας ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης εκφράζει το γενικότερο αντιφασιστικό κλίμα που υπάρχει στις σχολές και στους εργατικούς χώρους», μας είπε ο Μύρωνας Μαρκάκης από το Ηράκλειο. «Είναι χαρακτηριστικό ότι μας υπογράφει κόσμος στις διαδηλώσεις που δεν γνωρίζει την Εργατική Αλληλεγγύη και μάλιστα ζητάει να διακινήσει και ο ίδιος τα κείμενα υπογραφών. Αυτή τη στιγμή κόσμος της ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο μαζεύει υπογραφές για τη δίκη της εφημερίδας και τη δίκη των δολοφόνων του Λουκμάν. Έτσι έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές και από τον περίγυρό των συντρόφων αλλά και από χώρους όπως το Βενιζέλειο, το ΠΑΓΝΗ, τη ΔΕΗ, το πανεπιστήμιο κ.α.».

 

Advertisements
This entry was posted in Ζωή στο Χαλάνδρι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s