ανοιχτή Συνέλευση των «Σβήστε τους». Κυριακή 05/01, 19.00

Τι γίνεται όταν αναζητάς τους «διπλανούς» σου (και νομίζεις, ότι είναι κοινωνικά απαθείς):

Στους λίγους αυτούς μήνες της ύπαρξής μας, η πρωτοβουλία μας διεκδίκησε χώρο και λόγο στην πόλη μας. Απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα του φασισμού επιχειρούμε να δώσουμε μία πρώτη απάντηση με όπλα τον πολιτισμό, τον πλουραλισμό και τη συλλογική δράση. Από τις αυτοσχέδιες προβολές, συζητήσεις, παρουσιάσεις και συναυλίες που οργανώσαμε, αυτό που αποκομίσαμε ως κοινό τόπο των νέων του Χαλανδρίου με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή είναι η αναζήτηση του «όλοι μαζί».Χωρίς τίτλο

Απέναντι σε όσους προκρίνουν έναν αόριστο αγώνα ή σε όσους καλούν σε «συμφωνία με όλα ή τίποτα», εμείς πιστεύουμε ότι κανείς δεν περισσεύει. Και επειδή δεν υπάρχουν ούτε «φωστήρες» ούτε «ειδικοί», επιλέγουμε η επόμενη εκδήλωσή μας να είναι μία συνέλευση – συζήτηση!

Γιατί συνέλευση;

  • Γιατί η ανάλυση και η εξήγηση του φαινομένου του φασισμού δεν είναι μονοπώλιο κάποιων «πεφωτισμένων». Αντίθετα, προϋποθέτει την ενημέρωση και αντιπληροφόρηση του κόσμου για τον φασισμό, ώστε αυτός να μην αναπτυχθεί άλλο. Γιατί χρειάζεται ένα αντίβαρο απέναντι σε όσα αποκρύπτει και διαστρεβλώνει η κυρίαρχη προπαγάνδα.
  • Για  να οργανωθεί καλύτερα η επικοινωνία μας και η άμυνα μας απέναντι στη φασιστική βία. Είναι αναγκαίο όσοι παρευρεθήκαμε στις εκδηλώσεις και όποιος άλλος μπορεί να στήσουμε ένα δίκτυο αλληλοενημέρωσης και αλληλοβοήθειας. Πού και πότε είχαμε φασιστικά φαινόμενα στην πόλη μας; Πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;
  • Για να αυξηθούν ποιοτικά και ποσοτικά οι δράσεις μας απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο. Όσο πιο πολύ είμαστε, τόσο περισσότερες ιδέες θα προκύψουν, ενώ θα γίνει πιο εύκολη η υλοποίησή τους. Παράλληλα, αν αθροίσουμε τις ικανότητες τις οποίες κρύβει ο καθένας μας,  θα αυξηθεί κατά πολύ η γκάμα των εκδηλώσεων και δράσεων που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
  • Γιατί φασισμός δεν είναι μόνο το μαχαίρι του χρυσαυγίτη. Πως ξετυλίγεται το κουβάρι του φασισμού και πως δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρό του; Μήτρα του φασισμού είναι το ίδιο το σύστημα εξουσίας που τον κανακεύει και τον θρέφει, η βάναυση καταστολή κάθε φωνής αντίδρασης στο σχολείο, στη δουλειά, στο δρόμο και παντού, η αυταρχικοποίηση του κράτους και ο απολυταρχισμός που θέλει να επιβάλει η ακροδεξιά κυβέρνηση. Τι δημοκρατία έχουμε; Τι δημοκρατία θέλουμε; Πώς θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και την παρακρατική δράση;
  • Γιατί ο φασισμός διαπλέκεται με εκφάνσεις της κρίσης που αφορούν τη νεολαία. Ανεργία, οικονομικός σπαραγμός, διάλυση της εκπαίδευσης, πολιτισμική αλλοτρίωση, είναι μόλις λίγα από τα φαινόμενα τα οποία πρέπει να θιχτούν. Γιατί δεν μπορούμε τόσο πολιτικά όσο και ηθικά να αποδεχτούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό που τρώει κάθε φορά τον ασθενέστερο γιατί τρέμει να συγκρουστεί με τον ισχυρό. Γιατί απέναντι στον διχασμό τον οποίο η φασιστική ιδεολογία προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να επιβάλει, εμείς προκρίνουμε τους κοινωνικούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή.
  • Για να δείξουμε ότι ΔΕΝ είμαστε σε απόγνωση, ΔΕΝ είμαστε φοβισμένοι και το σημαντικότερο ΔΕΝ είμαστε μόνοι.

Τι είδους συνέλευση:

Επιδιώκουμε να συζητήσουμε όλοι, όσο πιο απλά και ειλικρινά γίνεται, με περισσότερη διάθεση να ακούσουμε και να πεισθούμε, παρά να πούμε και να πείσουμε. Και σίγουρα, με στόχο να βρούμε λύσεις στις δυσκολίες που βιώνουμε. Η διαδικασία αυτή έχει ως μόνο προαπαιτούμενο την ανάγκη να παλέψουμε ενάντια στον φασισμό. Και θα προσπαθήσουμε να καταλήξει με ευρείες πλειοψηφίες στις κινήσεις της πρωτοβουλίας μας το επόμενο διάστημα!

Έτσι, με πληθώρα ερωτημάτων καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, να έρθει στην συνέλευσή μας την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στον χώρο διαλόγου που μας φιλοξενεί στην οδό Αβέρωφ 7Α.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε