ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Ν.ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 6η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να στήνεται ένα σκηνικό έντασης. Οι άκαρπες προσπάθειες μιας κυβέρνησης που καταρρέει, να βρει άμεσα την νέα οικονομική συμφωνία με την Τρόικα έχουν πυροδοτήσει τις εξελίξεις. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η αστυνομοκρατία, τα lock-out σε σχολές στο κέντρο και το απροκάλυπτο ξύλο σε φοιτητές δείχνουν έναν πολιτικό σχεδιασμό. Η κλιμάκωση της πόλωσης και το αίσθημα του φόβου είναι αναγκαία συστατικά για να περάσει αλώβητη η κυβέρνηση τα νέα μέτρα, από εκεί που οι ίδιοι και τα Μ.Μ.Ε προπαγάνδιζαν το κλίμα εξόδου από το μνημόνιο και τον ερχομό της ανάπτυξης. Το κράτος και η δικαιοσύνη στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο. Ένα παιδί 21 χρονών, αυτόπτης μάρτυρας της κρατικής δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, άγρια δαρμένος κατά τη σύλληψή του για τη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης και καταδικασμένος σε 15ετή φυλάκιση χωρίς να του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό, που παρουσιάζεται ως τρομοκράτης και επικίνδυνος (ενώ η κατηγορία για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση έχει καταρριφθεί), που εκβιάζει πολιτικά την ελληνική δικαιοσύνη για την προσωπική του δικαίωση.
Από τη Δευτέρα 10/11, o Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών την οποία και δικαιούται, σοκάροντας με την αποφασιστικότητα του και την ταύτιση των ημερών με τον Δεκέμβρη του 2008. Ενώ ήταν φυλακισμένος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα είχε καταφέρει να δώσει εξετάσεις και να επιτύχει στο τμήμα Υγείας της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Μάλιστα είχε αρνηθεί να βραβευθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης και να δεχθεί την βράβευση των 500 ευρώ, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τα πιστεύω του. Η κυβέρνηση ανένδοτη, παίζει πολιτικά παιχνίδια με την ζωή ενός παιδιού, δείχνοντας ότι η αστική δικαιοσύνη και ο σωφρονισμός δεν είναι ίδια για όλους. Όποιος έχει διαφορετικά πολιτικά κριτήρια είναι σαφές πια ότι δεν θα μεταχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο. Ο Νίκος Ρωμανός, είναι ο πρώτος υποψήφιος για να κλειστεί στην νέα μορφή φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, ανακηρυγμένος ως «εχθρός του κράτους». Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των απεργών πείνας και απαιτούμε τα αιτήματά τους να γίνουν άμεσα αποδεκτά. Στηρίζουμε τον πολιτικό αγώνα όλων των κρατουμένων για αναβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών κράτησής τους. Απέναντι σε ένα αυταρχικό κράτος που επιλέγει εσωτερικούς εχθρούς και περνάει το μήνυμα ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα το μετανιώνει σκληρά, θα διεκδικήσουμε πια το αυτονόητο, τα δικαιώματα μας.
-Καλούμε όλους στην απαγορευμένη πορεία της 6ης Δεκέμβρη στις 12 π.μ στα Προπύλαια στην μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου και στις δράσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.
sbhste tous logo

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s